Projectes

#EuropeCares

Desenes de milers de refugiats estan atrapats en els camps de Lesvos, Grècia. Les seves condicions de vida són una amenaça per a la salut i la seguretat. El COVID-19 s’estén ràpidament i agreuja aquesta crisi profundament. El distanciament social no és una opció.

Moria està a la UE, però sovint s’oblida la crisi humanitària i el sofriment de la gent en els camps de refugiats.

Després de l’èxit del nostre primer projecte, en el que vem enviar 50.000 màscares, hydrogel i protectors facials casolans a Lesvos, volem anar un pas més enllà. Els refugiats en els camps grecs estan mancats de les necessitats bàsiques. Estem enviant menjar, productes d’higiene, roba, llençols i tendes d’acampada.
Ens Ajudes?

Voters without borders

Donem suport a la Iniciativa Ciutadada Europea ” Voters Without Borders” que consisteix en que el ciutadans de la UE puguin escollir si volen votar al país d’origen o al país on resideixen actualment dins de la UE. En definitiva fer que els ciutadans europeus, siguin verdaderament ciutadans europeus.

Amb aquesta inciativa exigim reformes per a reforçar els drets existents dels ciutadans de la UE a votar i a presentar-se a les eleccions europees i municipals al seu país de residència i una nova legislació per a ampliar tals drets a les eleccions regionals i nacionals i els referèndums.

Objectius principals:

• Eliminar els obstacles al registre dels ciutadans de la UE en les eleccions europees i locals, tant al seu país de residència com en el d’origen.
• Reafirmar el sufragi universal com un dret i un valor fonamental. Els ciutadans de la UE han de tenir dret a triar si voten al seu país de residència o d’origen per a totes les eleccions i referèndums.
• Estudiar l’efecte d’una autèntica europeïtzació dels drets de vot, les salvaguardes necessàries i la manera en què podrien incloure a nacionals de tercers països.

La nostra visió millora la democràcia europea i crea un verdader espai per a la política transnacional.